cal site

INTREBARI FRECVENTE:

De ce hamace fara bara?

Barele distantatoare se folosesc de obicei la hamace scurte. Hamacele fara bara ofera stabilitate sporita si pot fi utilizate in mai multe situatii. Hamacele noastre se strang intr-un saculet de compresie extrem de compact, fiind usor de luat oriunde. Lungimea hamacului face ca umerii tai sa nu se simta inghesuiti. 

 

Cum pot monta hamacul in casa sau apartament?

Prima conditie pentru instalarea hamacului indoor este gasirea unor puncte de sprijin suficient de sigure. Eliminam asadar din start variantele: tevi sau conducte de apa, gaz, cuie in pereti (oricat de bine prinse ar parea ele), obiecte de mobilier, etc. Varianta cea mai sigura este montarea unor suruburi tip conexpand cu inel sau ureche dispuse de o parte si de alta a locului dorit. Este esential ca peretii sa prezinte o structura armata (beton); nu recomandam caramida. Inelele sunt discrete si pot servi drept cuier atunci cand hamacul nu este intins.

Daca vrei sa agati hamacul in casa si nu stii cum sau ai nevoie de ajutor, exista varianta in care venim la domiciliu sa il montam. Chiar daca nu ai foarte mult spatiu la dispozitie, sigur vom gasi o solutie.

 

Ce greutate sustine un hamac?


Hamacele LightWeight sunt realizate din materiale de tipul fasului, iar hamacele UltraLight sunt sunt confectionate dintr-un ripstop respirabil, fiecare sustinand o greutate maxima de 180 kg forta statica.
Hamacele din seria BigSwing si Double sunt realizate din materiale mai groase si au cusaturi intarite, asadar marja de siguranta creste la 300 kg forta statica.

 

Cum se intretine un hamac?

Desi nu necesita o ingrijire speciala, nu este indicata expunerea prelungita a hamacului la soare, ploaie sau zapada. Cand nu este folosit, hamacului ii sta tare bine in saculetul sau de compresie. Ai de asemenea grija la obiecte ascutite si tigari aprinse – o perforare cat de mica a materialului poate conduce ulterior la ruperea lui. Hamacul se poate spala manual sau automat la 30-40 grade.

 

Ce altceva trebuie sa mai stiu despre instalarea hamacului?

In functie de cum vrei sa-l agati – in maniera clasica sau ca leagan – trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie un spatiu de la 4 pana la 6 m intre punctele de sprijin.

In pozitia clasica ai nevoie de doua puncte intre care sa prinzi capetele hamacului, fara a-l tensiona prea tare, astfel incat sa formeze o curba generoasa. Vezi pagine de instructiuni.

In pozitia leagan instalarea presupune prinderea in acelasi punct a ambelor capete ale hamacului in tavan sau intr-o craca mai inaltata a unui copac. Indoor, avantajul leaganului sta in economisirea spatiului, dar si posibilitatea de relaxare in pozitii multiple. Outdoor in schimb, leaganul este cea mai usoara cale de a zbura cu hamacul.

 

Pot dormi doi oameni in hamac?


Intotdeauna am sustinut ca este greu de dormit in doi in hamac. Multi insa au reusit! Raspunsul este da, in hamacele Double, la care beneficiezi de 1m lungime in plus, doua persoane stau suficient de confortabil cat sa poata atipi o noapte.

 

Pot face sex in hamac?


Sigur, atata timp cat gasesti pozitia! Iti sugeram ca pentru ancorarea hamacului sa gasesti doua ramuri de copac suficient de flexibile si rezistente.

 

Alte intrebari?


Daca totusi mai ai intrebari despre hamace, contacteaza-ne!