Instructiuni

easy-fix-hamac-l

Ancorarea hamacului folosind cordelina dubla

Aceeasi metoda se poate aplica si in cazul crengilor subtiri sau oricarui alt tip de suport de ancorare indiferent de grosime. Infasurandu-se de doua ori in cazul copacilor grosi sau de 3-4 ori in cazul crengilor subtiri sau stalpilor subtiri, cordelina creeaza frecare eliminand posibilitatea alunecarii iar nodul sufera mai putina tensiune si poate fi desfacut mai usor.

ancorarea-hamacului-intre-copaci-1

ancorarea-hamacului-intre-copaci-2

ancorarea-hamacului-intre-copaci-3'

1Hamacul este echipat la fiecare capat cu cate 5 m de cordelina, data in doua si asigurata cu un nod. Cele doua jumatati “imbratiseaza” copacul si se intersecteaza. Acum ai posibilitatea de a regla lungimea cordelinei de ancorare.

2“Imbratiseaza” inca odata copacul cu cele doua capete pregatindu-te sa faci un nod de incheiere. Pentru a termina ancorarea, nodul pe care il vei aplica capetelor cordelinei poate fi simplu, ca in imaginea de la punctele 3’ si 3’’.

3'Dureaza 5 minute sa inveti acest nod sa-l faci in mai putin de 30 de secunde. Apuci unul din capete si faci o bucla. Celalalt capat il treci prin bucla apoi inconjori bucla si il treci pe unde a venit ca in punctual 3’’. Nodul este indeajuns de rezistent pentru a sustine una, doua sau trei persoane atata timp cat cordelina este infasurata de minim doua ori pentru a creea frecare.
POZITIONAREA HAMACULUI ORIZONTAL

cum-te-asezi-in-hamac1
Gaseste doua puncte de ancorare cu o distanta intre ele de aproximativ 4 m folosind cordelina standard. Fixeaza punctele de sprijin la inaltimea dorita.

cum-te-asezi-in-hamac2
Pozitioneaza-te cu spatele la hamac, apuca marginea cu mainile si aseazate pe margine. In acelasi timp asigura-te ca nu ai apucat prea mult cu mainile si ai destul material in care urmeaza sa te asezi.

cum-te-asezi-in-hamac3
Aseaza-te relaxat cu tot corpul in hamac si gaseste-ti pozitia cea mai confortabila! Pentru o noapte petrecuta in hamac recomandam un izopren intre tine si hamac, poate si un sac de dormit, dupa gust. Cea mai confortabila pozitie pe care o recomandam pentru dormit de lunga durata, poate si zile la rand in hamac, este cea pe diagonala hamacului astfel incat corpul sa capete o pozitie dreapta si confortabila.POZITIONAREA HAMACULUI LEAGAN

ancorarea-hamacului-tip-leagan-1
Gaseste o creanga orizontala a unui copac sau orice alt suport cu doua punte la acelasi nivel. Asigura-te ca ajungi cu mainile la suportul ales altfel va trebui sa te cateri putin.

ancorarea-hamacului-tip-leagan-2
Leaga cordelinele de la capatul hamacului pe rand cu grija, capetele hamacului sa ramana la acelasi nivel. La sfarsit vei folosi nodul de la punctul 3’’ ilustrat mai sus. Daca dispui de un singur punct de sprijin le poti lega si in acelasi punct pentru a forma un pendul.

ancorarea-hamacului-tip-leagan-3
Dupa ce ai reglat inaltimea hamacului, asteaza-te in el cum iti place tie mai mult! Ai indeajuns material incat te poti pozitiona oricum iti place sa te dai in leagan.