Rimetea Climbing Open este un eveniment anual dedicat promovarii escaladei pe stanca in Coltii Trascaului
  • Este in primul rand o ocazie de intalnire a tuturor celor ce iubesc natura, in mod special muntele si stanca;
  • De ce aici? – deoarece aceasta zona ofera din plin satisfactie in aceasta privinta, avand un potential turistic si alpin deosebit, aici promovarea escaladei sportive fiind o necesitate;
  • Prin intermediul acestui eveniment se doreste o apropiere a tuturor practicantilor acestui sport, in scopul perfectionarii tehnicilor de escalada dar si al extinderii lui mai ales in randurile tineretului – putand participa orice catarator indiferent de sex, varsta, sau nivel sportiv;
Localizare: Masivul calcaros Coltii Trascaului (1113m)-Piatra Secuiului (1129m) este situat in Muntii Trascau (grupa a Apusenilor) in estul localitatii Rimetea, jud. Alba.
Acces: se face pe drumul ce uneste localitatile Buru (de pe Valea Ariesului) si Aiud (de pe Valea Muresului). Pana la Rimetea sunt 58km din Cluj-Napoca, 28km din Turda si 23km din Aiud.
Zona are un potential enorm pentru catarat si este in curs de amenajare. Traseele sunt descrise de la stanga la dreapta (privit dinspre Rimetea); sunt pe spituri si pot fi facute si in mansa.
Datorita climei deosebite, aici cataratul se poate practica in toate anotimpurile.
eveniment facebook