Utasítások

easy-fix-hamac-l

A függőágy rögzítese a standard duplakötéllel

Ezt a rögzítési technikát fel tudod használni vékonyabb ágaknál és kb. bármilyen más rögzítési ponttal (támogató pont). A köteleket 2-szer (vastagabb ágak esetében) vagy 3-4-szer (vékonyabb ágak vagy állványok/tartók esetében) kell körbe tekerni a fa körűl, így súrlódás keletkezik és ezáltal nem is csúszik majd le a függőágy és a bog se feszül majd anyira erősen meg(emiatt majd könnyebb lessz kibontani).

ancorarea-hamacului-intre-copaci-1

ancorarea-hamacului-intre-copaci-2

ancorarea-hamacului-intre-copaci-3'

1A függőágy két végében két 5 méteres kötél van. Tulajdonképen ketébe van hajtva ez a kötél és a végét egy boggal lehet biztosítani. Ez a két vég át kell ölelje a fát, amint a kép is mutassa. A rögzítésnek ennek a pontjában tudod beallítani a kötél hosszúságát.

2Még egyszer vidd át a kötél végeit a fa/ág körül, készülve fel a bogkötésre. A biztosítási bog lehet egy egyszerű bog mint ami látható a 3’ és 3” képben.

3'Kb. 5 percbe telik, hogy megtanuld hogy kell ezt a bogot megkötni és max. 30 másodpercbe hogy megkötjed. Meg fogod a kötél egyik végét és csinálsz egy hurkot. Ezen a hurkon átviszed a másik kötelet és csinalsz ennek is a végében egy hurkot majd átviszed az elsö hurkon újból (a 3’’ képben láthatod hogy kell kinézzen a végén). Ez a bog elégé rezisztens, hogy megbírjon 3 embert is, addig ameddig a kötél körül öleli a fát­/ágat legalább kétszer (és ezáltal elég surlódás keletkezik).
A függőágy vízszintes elhelyezése

cum-te-asezi-in-hamac1
Használva a standard kötelet keressél két rögzítési pontot, amely 4 m.-re van egymástól. Szereld fel a függőágyat a kívánt magasságnál.

cum-te-asezi-in-hamac2
Helyezkedj el háttal a függőágynak és fogd meg mind a két szélét. Vigyázz ugyanakkor hogy maradjon elég anyag még hogy bele tudjál ülni a függőágyba.

cum-te-asezi-in-hamac3
Kényelmesen ereszkedj le a függőágyban és keresd meg a legkényelmesebb pozítiót­! Ajánljuk hogy használjál egy laticelt és esetleg egy hálózsákot ha a függőágyban szeretnél aludni egy éjszakát. Ha több ideig, esetleg napokon át akarsz a függőágyban aludni ajánljuk hogy átlósan aludjál, így a test egyenesen és kényelmesen tud pihenni.A függőágy felszerelése mint hinta

ancorarea-hamacului-tip-leagan-1
Keressél egy vízszintes vagy majdnem vízszintes ágat (ami ténleg meg is tudjon bírni) vagy két bármilyen más támogatási pontot ami ugyan azon a színvonalon van. Légy biztos abban, hogy el tudod érni öket másképp egy kicsit kell majd másszál.

ancorarea-hamacului-tip-leagan-2
Szerre rögzítsd a függőágy két végét vigyázva, hogy a függőágy ne legyen ferde a végén. A függőágy rögzítéséhez majd a 3” képben mutatott bogot kell megkössed. Ha csak egy rögyítési pontod van a függőágy mind két végét hozzárögzítheted, egy ingát képezve.

ancorarea-hamacului-tip-leagan-3
Amiutnán beállítottad a hinta- függőágy magasságát helyezkedj el benne minél kényelmesebben. Van elég szövet arra hogy bárhogy eltudjál helyezkedni az új hintádban.


Az Easyfix Kit (könyű rögzítési készlet) rögzítése

hamac-easyfix-minorswing
Az Easyfix Kit tartalmaz két 10 méter hosszú fürtöt és két 8 mm-es acél karabinert. A fürtök kettében vannak hajtva és össze vannak csomózva, szemeket képezve, amelyek könyítik a függőágy rögyítését. Ugyanakkor megnöveli a távolságot a két rögyítési pont között.

hamac-easyfix-minorswing11
Vidd az egyik fürtöt a fa körül. Álapítsd meg milyen magasságnál akarod rögzíteni, számításba véve hogy a függőágy lennebb fog csüngeni mert nagyobb lessz a távolság a két rogzítési pont között.

hamac-easyfix-minorswing12
A megbogozott vége a fürtnek átmegy az egyik szemen. Ezt meghúzod amig rászorul a törzsére. Ismételd meg ezt a két lépést a másik fürtel is. A függőágy standard kötelén is csínálhatsz szemeket (a távolságot a szemek között te szabod meg).

hamac-easyfix-minorswing2
Felhasználva a szemet amit csínáltál a standard kötélen csatold a karabinerrel a függőágy mind két végét a fürthöz.